Keukenontwerp mogelijkheden ruimte

Keukenontwerp mogelijkheden ruimte? Een keuken kopen doet u niet zomaar. U gaat hem voor langere tijd gebruiken.

Daarom is het belangrijk dat u bij het kiezen van een keuken de juiste keuzes maakt. Misschien wel de belangrijkste keuze is de keukenopstelling. Die moet passen bij de ruimte die waar uw keuken wordt geplaatst.

Klik hier om uw keuken 3D te ontwerpen >>> ontvang gratis keukenboeken thuis of bekijk hier >>> de momenteel goedkoopste keukenzaak.

 

Leefruimte

Bestond een keuken vroeger uit een paar kastjes met wat losse apparatuur, tegenwoordig is een keuken een echte leefruimte geworden waar vaak veel tijd wordt doorgebracht.

De ingrediënten van een moderne keuken zijn veel opbergruimte, praktische werkbladen en voldoende inbouwapparatuur om veel comfort te bieden.

De stijl en kleuren van de keuken worden meestal aangepast aan de rest van de woning. Omdat de keuken tegenwoordig veel meer als een leefruimte wordt gezien willen steeds meer mensen een echte woonkeuken.

Een keuken waar ook gegeten kan worden heeft daarom een meerwaarde. Wanneer er niet genoeg ruimte is voor een echte eettafel kan gekozen worden voor een smallere eetbar of een inklapbare tafel.

De tafel of bar kan ook gebruikt worden als extra werkruimte. Dit kan allemaal meegenomen worden in de mogelijkheden van het keukenontwerp en komt de ruimte ten goede.

 

Beschikbare ruimte

De ruimte van uw keuken bepaalt voor het belangrijkste deel de indeling. Is de keuken groot of klein, breed of smal, licht of donker? Zitten er veen ramen en deuren in?

Heeft de ruimte een hoog of laag plafond? Dit zijn allemaal zaken die invloed hebben op het ontwerp van een keuken.

Globaal zijn er drie soorten keukens:

  1. De open keuken. Deze staat in directe verbinding met een andere ruimte. Meestal de eetkamer of woonkamer.
  2. De half open keuken. Deze is gedeeltelijk van een andere ruimte gescheiden. Meestal is de keuken vanuit het zitgedeelte niet direct zichtbaar.
  3. De gesloten keuken. Een aparte ruimte in de woning is ingericht als keuken.

Bij de (half) open keukens wordt de sfeer en inrichting meestal aangepast aan die van de aangrenzende ruimte. Bij een gesloten keuken kan voor een geheel andere stijl worden gekozen.

Dit zijn kort samengevat de ontwerpmogelijkheden die in een ruimte kunnen. Meer over het ontwerpen van keukenopstelling in een keukenruimte kun je hier vinden.