Grando keuken ontwerpen

Grando keuken ontwerpen? Grando heeft een handig programma, waarmee u eenvoudig uw droomkeuken ontwerpt in 3D. Maak kennis met de Grando ontwerptool!

Keukenbrochures ontvangen voor uw keuken ontwerp?

keuken ontwerpen boekenKeukenbrochures van deze en andere keukenzaken thuis ontvangen? Doe inspiratie op voor uw keuken,  zo kunt u makkelijk uw keuken ontwerpen.

Meer dan 500 pagina´s met keukentips keukenontwerpen, keukenopstellingen en natuurlijk de prijzen voor de keukens. Binnen enkele dagen bij u in huis.
Klik hier voor de gratis keukenmagazines >>>

Grando ontwerpen ervaringen

Ervaringen Grando keuken ontwerpen? Hier zijn alle Grando keuken ontwerpen ervaringen te lezen. Grando ervaringen keuken ontwerpen .

Grando keuken ontwerpen

Op de website van bijna elke grote keukenzaak kunt u wel uw keuken ontwerpen, wel is het zo dat er verschil tussen zit hoe u een keuken moet ontwerpen.

Op deze pagina vindt u een review met de sterke en zwakke punten en een uiteindelijke conclusie/beoordeling van het ontwerp programma van Grando keukens. Gelijk starten met ontwerpen via Grando? Klik hier!

Grando keuken ontwerpen beginscherm


Mogelijkheden Grando keukenontwerp-programma

Wanneer u het ontwerpprogramma opent heeft u keuze uit een aantal mogelijkheden. U kunt een geheel nieuwe ruimte gebruiken, door de maten van uw keuken te gebruiken.

U kunt er ook voor kiezen om een kant-en-klare keukenvorm te gebruiken, zoals een hoekkeuken, U-vormige keuken, een eiland keuken etc. In de onderstaande afbeelding hieronder kunt u zien hoe het er uit ziet als u voor een keuken met eiland kiest.

Grando keuken ontwerpen

 

 

 

 

 

Heeft u vragen? Dan kunt u op ‘informatie aanvragen’ of op ‘help’ klikken. Als u op informatie aanvragen klikt krijgt u een contactformulier te zien.

U vult die dan en zet uw vraag eronder en verzend het dan. Als u op help klikt dan krijgt u een instructie formulier te zien. Daar staat op wat de functies zijn van de buttons en hoe ze werken.

Grando keuken ontwerpen invul schermGrando keuken ontwerpen help

 

 

Ruimte & keuken

Er kunnen veel aanpassing worden gedaan, de ruimte en de keuken komt eruit te zien zoals u dat wilt. U kun dan ook natuurlijk allebei aanpassen.

Als u links van uw scherm kijkt ziet u dat u daar kunt kiezen uit ‘wanden’, ‘vloer’, ‘plafond’, ‘deuren & ramen’. U kunt dus alles in de ruimte aanpassen. Van de kleuren van de wanden tot aan het materiaal van de vloer.

U zult steeds het bovenstaande scherm behouden. Als u op de keukenvoorwerpen klikt komt u alles te zien over het apparatuur, de kast, het materiaal en nog veel meer.

U kunt ze dan aanpassen zoals de kleur, vorm, materiaal, hoogglans of niet en u kunt ze verplaatsen. Wilt u meer voorwerpen invoegen? Zoals een magnetron? Of een vaatwasser? Dat kan ook!

U kunt zelfs de stoelen aan het eiland aanpassen. De kleur bijvoorbeeld. Heeft u liever een effen kleur of juist een patroon op het stof, u kunt kiezen wat u wilt.

Als de keuken vanaf een plattegrond wilt bekijken en dan vanuit boven, is dat ook mogelijk. U kunt zelfs uw keuken in 2D en 3D bekijken. De metingen van de keuken staan er dan ook bij.

Grando keuken ontwerpen

 

 

 

 

 

Sterke & zwakke punten 

Na het ontwerp programma van Grando grondig te hebben doorgespit ben ik een aantal sterke en zwakke punten tegen gekomen. Ten eerste is het programma van Grando zeer handig te gebruiken.

Alles is wel duidelijk als u het eenmaal door heeft. In het begint oogt het programma heel lastig, dat is natuurlijk wel wat minder. Uiteindelijk bleek het namelijk heel simpel te zijn.

Nog een sterke punt is dat er veel keuze is. Tijdens het maken van de keuken had ik niets echt gemist, alles hadden ze er wel tussen staan. Zeer uitgebreid dus.

Bij bijvoorbeeld de ‘vloer’ kunt u kiezen uit 2 verschillende richtingen laminaat, verticaal of horizontaal. U kunt ook kiezen er verschillende stenen, laminaat en nog veel meer.

Dit is zeer goed omdat u door deze grote hoeveelheid keus een beter beeld kunt vormen van de mogelijkheden en u uw keuken specifiek in elkaar te zetten.Grando keuken ontwerpen

Ten tweede heeft het programma een extra uitleg en artikellijst functie om u te helpen. De extra uitleg functie geeft u een stukje extra uitleg over de stap waar u zich bevindt, bent u bij ruimte en klikt op de extra uitleg zal er een stuk tekst betreft de ruimte worden weergeven om u met de ruimte te helpen.

In de artikelenlijst functie kunt u de artikelen zien die u allemaal in uw ontwerp heeft verwerkt, dit is handig omdat als u iets mooi vind u het artikel gelijk kunt bekijken en hier meer informatie over kan lezen.

Bij een onderkast staat hier informatie zoals de verkrijgbare maatvoeringen, de uitvoering, de front combinatie, de kleuren en de grepen.

 

Naar mijn mening zijn deze functies heel handig!

Ik ben naast de sterke punten ook mindere punten tegengekomen. Het eerste mindere punt is dat het programma aan de lastige kant is om te begrijpen, dit komt door de grote hoeveelheid keus, hier kan u gemakkelijk is verstrengelt raken.

Het tweede zwakke punt is dat het programma het gemaakte keukenontwerp niet mooi in 3D toont. Het derde zwakke punt is dat het programma soms als u iets wil invoegen een foutmelding weergeeft en het artikel niet toevoegt aan het ontwerp, hierbij krijgt u geen uitleg of melding wat er is fout gegaan.

Het laatste zwakke punt is dat het programma alleen te gebruiken is op pc of laptop. Het werkt dus niet op smartphone of tablet wat in deze tijd wel wat vaker gebruikt zou worden.

Het goede van Grando

  • Simpel qua gebruik
  • Hulp en informatie aanvraag button
  • Keuze uit veel materialen en kleuren
  • Overzichtelijke artikelenlijst

De verbeterpunten van Grando

  • Ingewikkelder dan gemiddeld.
  • Grafisch onder de maat.
  • Soms foutmeldingen bij invoegen, geen feedback.
  • Niet te gebruiken op smartphone/tablet.

Samenvatting

In het begin scherm keuze uit: lege ruimte, verschillende soorten keukenvormen. Na de keuzes krijgt u links weer een keuze uit ‘wanden’, ‘vloer’, ‘plafond’, ‘deuren & ramen’. Rechter kant van uw scherm kunt u alle info en eigenschappen van de keuken of het apparatuur zien en dat aanpassen naar uw wensen.

Verder lijkt het ontwerpprogramma ingewikkeld maar is het goed te gebruiken. Een maal onder de knie hebben hoe alles werkt en dan is het heel simpel. Een groot nadeel is dat het niet mogelijk is om met dit programma te ontwerpen op een Smartphone of tablet.

Het programma geeft soms ook wel een een foutmelding bij het invoegen van apparaten of andere accessoires en het is niet mogelijk om te met dit programma te ontwerpen op een smartphone of tablet.

Conclusie

Als ik alle punten op een rijtje zet kom ik uit op 3 op een schaal van 1/5 voor dit programma. Het heeft veel keuzemogelijkheden daardoor ben ik zeer tevreden, alleen dat het ingewikkeld lijkt en niet beschikbaar is voor een smartphone of tablet is natuurlijk wel wat minder, een verbeterpunt dus.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Bent u benieuwd naar dit 3D-keukenontwerp programma? Probeer het vandaag, begin met ontwerpen!