Eilandkeukens voorbeelden

Eilandkeukens voorbeelden? Hoe kan een eilandkeukens handig ingedeeld worden? Wat zijn de gebruikelijke maatvoeringen? Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van ingerichte eilandkeukens.

Gratis keukenboeken thuis?

keukenbrochures-aanvragenMeer dan 500 pagina gratis thuis ontvangen?
Vol met keukenprijzen, keukenideeën, keukenopstellingen en tips over keukens kopen. Ontvang het complete pakket.
Vraag gratis keukenbrochures aan!

Al wat ideeën op gedaan? Ontwerp uw keuken en zie wat de mogelijkheden zijn of bekijk de goedkoopste keukenzaak van dit moment.

In een eiland keuken komen wonen en koken samen. Aan de wandzijde kan worden gewassen en gesneden, terwijl aan het kookeiland wordt gekookt. Let wel op dat bij een gastoestel op een kookeiland kan geen spatwand worden gebruikt om de spetters op te vangen.

Eilandkeukens zijn het voorbeeld van luxe. Een eilandkeuken hoeft niet veel ruimte te kosten. Een klein eiland in de keuken kan al 120 centimeter lang zijn. Zo zijn er nog heel veel eilandkeukens voorbeelden.

Voordelen eilandkeukens

U kunt van het eiland in uw keuken ook een schiereiland maken. Het verschil is dat bij een normale eiland meer de bedoeling is zoals een extra werkplaats in uw keuken, maar bij een schiereiland wordt er aan uw (kook)eiland ook een eetruimte gecreëerd. Meestal waar 2-6 (bar)stoelen aangeschoven kunnen worden, dat ligt natuurlijk aan de metingen van uw schiereiland.

keuken ontwerpen online eilandkeukens voorbeeldenNog een voordeel is dat het gezellig is. U kunt koken, eten en communiceren tegelijk. Terwijl de één kookt kan de ander gezellig aanschuiven. Handig met kinderen. Uw kinderen kunnen voor uw ogen naast u eten, terwijl u verder kookt. Praktisch is het dus ook.

Nadelen eilandkeukens

Een eilandkeuken heeft natuurlijk ook nadelen. Een eiland in uw keuken neemt veel ruimte in beslag. Het kan zijn dat er veel van het gangpad geblokkeerd wordt, sommige mensen hebben hier na loop van tijd last van.

Nog een nadeel is dat het meestal niet veel kasten heeft. Als het kasten heeft zijn het een paar. Er kunnen vaak grote spullen in kwijt of er zijn helemaal geen lades ter beschikking. Dit kan een groot nadeel zijn als u veel ruimtegebrek heeft.

Bekijk hier nog meer voorbeelden eilandkeukens

Eilandkeuken 3 x 3 meter
Eilandkeuken 4 x 4 meter
of
Eilandkeuken 4 x 5 meter
Eilandkeuken 4 x 6 meter