Eilandkeuken ontwerpen

Eilandkeuken ontwerpen? Veel huishoudens willen perse een eilandkeuken als onderdeel van de nieuwe keuken. Wat is er mogelijk, wat kost een eilandkeuken en in welke modellen is de eilandkeuken te ontwerpen?

Klik hier voor gratis keukenmagazines >>> vol eilandkeukens of bekijk hier >>> de momenteel goedkoopste keukens met eiland.

Eilandkeuken ontwerpen

U wilt een eilandkeuken ontwerpen? Dit kan! Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende gratis aanbieders van keukenontwerpprogramma’s online.

Vaak zijn hier geen kosten aan verbonden. U kunt hier gemakkelijk en snel een ontwerp maken van uw specifieke wensen van uw keuken. U kunt zo zelf zien of uw droomplannen realiseerbaar zijn in de ruimte die u wilt gebruiken.

Inrichten eilandkeuken

Hoe richten wij een eilandkeuken functioneel in? Denk bij het ontwerpen en inrichten van uw keuken ook aan de functionaliteit.

Een keuken kan er mooi uit zien maar moet natuurlijk ook functioneel zijn. Daarom heeft u tenslotte een keuken. Bij het inrichten van de keuken kunt u rekening houden met wat u waar wilt hebben.

Bij het tekenprogramma om uw eilandkeuken te ontwerpen, is hier rekening mee gehouden.

Voor het ontwerpen van een eilandkeuken moet je met meer dingen rekening houden dan met het ontwerpen van een gewone doorsnee keuken.

De minimale afmetingen rond het kookeiland moeten 1 meter zijn.( 90 centimeter is echt het minimum,) Zo valt er gemakkelijk te werken om de keuken heen.

Bij een eilandkeuken kunt u ervoor kiezen om deze met bar, eettafel of zitplek te ontwerpen. Het tekenprogramma is zo geavanceerd dat het zelfs mogelijk is een deel van de woonkamer te tekenen.

Het toevoegen van een eetplek aan uw eilandkeuken voegt een hoop extra sfeer en gezelligheid uit.

Niet alleen straalt het dit uit. Ook tijdens het koken kan dit erg gezellig zijn als u lekker aan het koken bent en u visite heeft waarmee u ondertussen lekker mee wilt bijpraten.

De visite kan gewoon aan het keukeneiland of schiereiland zitten.

Eilandkeuken ontwerpen in een open ruimte

Door het ontwerpen van de eilandkeuken in een open ruimte staat u tijdens het koken in contact met de rest van de kamer. Koken wordt zo gezellig en minder eenzaam. U kunt zo in contact blijven met iedereen die op dat moment in de buurt is.

In een open ruimte kan het mooi zijn om een uitschuifbare afzuigunit te monteren. Dit is echter niet in een eilandkeuken te ontwerpen, wel te realiseren.

Door dit te doen bewaart u de mooie open look van uw keuken. Een afzuigkap in een keuken is namelijk vrij dominant aanwezig.

Echter is deze nu ook nog eens multifunctioneel. Het afzuigsysteem kan gewoon in het keukenwerkblad worden gemonteerd.

Hij zal alleen uitschuiven als hij nodig is tijdens het koken. Daarna verdwijnt hij in het blad. Een ideale optie om niet elke keer tegen een schouwkap aan te kijken.

Afmetingen keukeneiland

Zoals voor alle keukenopstellingen kun je bij een keukeneiland ook kiezen voor verschillende stijlen. Vaak zie je dat keukeneilanden modern of design zijn. Dit is echter geen vereiste. Ook klassieke kookeilanden doen het goed. Deze zien er vaak erg stijlvol uit.

Zie als voorbeeld een Siematic Painters collection keuken. Het is aan te raden een Eilandkeuken te plaatsen als er een grote open ruimte aanwezig is. In deze ruimte komt de eilandkeuken het meest tot zijn recht.

In het keukenontwerpprogramma kunt u vaak kiezen voor moderne, maar ook klassieke keukens. U zult dus bij het eilandkeuken ontwerpen van uw keuken altijd zien hoe deze er daadwerkelijk en in de juiste maten uit gaat zien.

Minimale benodigde maatvoering voor een keukeneiland: afhankelijk van het aantal mensen die actief koken zijn maten van 180 cm bij 90cm minimaal. Het advies is om een grotere eiland keuken te nemen voor optimaal kookgenot indien de ruimte dit toelaat.

Mogelijkheden van een eilandkeuken

Op een keukeneiland wordt vaak een spoelbak of fornuis geplaatst. Het is echter ook mogelijk om een leeg keukeneiland te plaatsen. Dan heeft u koken en spoelen gewoon aan de muurzijde.

Dit heeft mede te maken met dat hier leidingen of een aansluiting op stroom nodig is. Bij het plaatsen van een fornuis op het eiland moet u rekening houden dat de rook en andere dampen die u produceert bij het koken kunnen worden afgezogen.

Plaats voor een afzuiger is daarom ook noodzakelijk indien u hierop wilt koken.

Vormen van een Eilandkeuken

Net zoals voor andere vormen keukens geldt, kun je ook voor uw eiland keuken verschillende opstellingen kiezen. Zoals al doet vermoeden is een eilandkeuken altijd een “los” component dit wordt het eiland genoemd.

De opstelling die om de eiland heen zit is meestal een parallel opstelling of l-vormige opstelling ( Een hoekkeuken) Afhankelijk van de te besteden ruimte kunt u kiezen wat het beste bij u past.

Het is niet de bedoeling dat een eiland keuken zorgt voor een claustrofobisch gevoel. Let hier goed op bij het kiezen van uw keukenopstelling.

Wat kan niet bij het ontwerpen van een keuken met eiland? Een T-vormige keuken is bijna onmogelijk in het programma te tekenen.

Bij het kiezen van uw eilandkeuken zult u goed moeten kijken naar het gewenste motief. U kunt kiezen voor een strak motief of een klassiek motief van uw keuken. Dit motief zal voor een groot gedeelte bepalen wat de uiteindelijke stijl en look van uw keuken worden.

Naast de keuze van het motief van uw keuken bepalen ook de handgrepen voor een groot deel de looks van uw keuken. U kunt kiezen klassieke handvaten, maar ook een greeploze keuken tekenen is mogelijk.

Eilandkeuken past niet?

Past de eilandkeuken niet? Dan is er een prachtig alternatief! Een schiereiland in de keuken. Dat is een eiland, met 1 kant aan de muur. Dit is bijna mogelijk in alle kleine keukenruimtes.

Meer voorbeelden van eilandkeuken ontwerpen zien? Ontvang gratis keukenbrochures thuis vol met eilandkeukens. Bekijk ook de goedkoopste >>> keukenzaak van dit moment.